Valašské Beskydy

09.02.2011 05:50

 

Památky a architektura v Beskydech a na Valašsku 

 
POD JEŘÁBKOVÝM NA LÚCE
 
 
Světově proslulým místem Beskyd je valašský skanzen v Rožnově pod Radhoštěm a řada zajímavých míst v podhůří - Kopřivnice s muzeem historických automobilů Tatra, kloboučnické muzeum v Novém Jičíně, sklářské hutě v Karolince anebo mohutný hrad Hukvaldy.
 
 
Církevní památky Beskyd a ValašskaCírkevní památky Beskyd a Valašska
Celá oblast Beskyd a Valašska je prodchnutá staletou křesťanskou tradicí. Jejich stopy můžeme najít na každém kroku - boží muka lemující starodávné cestičky a stezky, malinké kapličky a kaple, smírčí kříže, svaté obrázky a kláštery.
Dřevěná krása Beskyd a ValašskaDřevěná krása Beskyd a Valašska
Vydejte se za neopakovatelným kouzlem staveb, jež svou podobou a uspořádáním dokládají nejen um a řemeslnickou vynalézavost našich předků, ale také víru, provázející jejich každodenní pouť životem...
Hrady a zámky v Beskydech a na ValašskuHrady a zámky v Beskydech a na Valašsku
Turistická oblast Beskyd a Valašska je protnuta celou řadou hradů, jejich zřícenin a zámků. Nejznámějšími z nich jsou hrad Hukvaldy, který je spojen ukázami šermířského umění, zámek Kinských ve Valašském Meziříčí, kde je umístěno muzeum gobelínů, ...
Lázeňství v turistické oblasti Beskydy a ValašskoLázeňství v turistické oblasti Beskydy a Valašsko
Na území Beskyd a Valašska vyvěrají jedinečné minerální prameny, které jsou již od počátku 15. století využívány k léčebným účelům. Lázně a lázničky se rozkládají v malebných krajinných oblastech, jsou přitažlivá svým urbanistickým pojetím a specifickou..
Lidové stavby v Beskydech a na ValašskuLidové stavby v Beskydech a na Valašsku
Místem, kde najdete nejvíce lidových staveb na Valašsku je Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Ve třech samostatných areálech Dřevěné městečko, Mlýnská dolina a Valašská dědina je umí
Městské památkové rezervace v Beskydech a na ValašskuMěstské památkové rezervace v Beskydech a na Valašsku
Přehled prohlášených a připravovaných městských památkových rezervací, jejich rozsah, důvod vyhlášení a nejdůležitější objekty.
Městské památkové zóny v Beskydech a na ValašskuMěstské památkové zóny v Beskydech a na Valašsku
Přehled prohlášených a připravovaných městských památkových zóny, jejich rozsah, důvod vyhlášení a nejdůležitější objekty.
Rozhledny v Beskydech a na ValašskuRozhledny v Beskydech a na Valašsku
Historie rozhleden a vyhlídkových věží v českých zemích se píše již dlouhých 200 let. Za tu dobu bylo na území Čech, Moravy a Slezska postaveno téměř 400 těchto staveb. Na území Beskydy a Valašska je jich několik, V posledních letech jich bylo postaveno..
Panoramatické snímky z Beskyd a ValašskaPanoramatické snímky z Beskyd a Valašska
Podívejte se na panoramatické snímky z Beskyd a Valašska.